0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Totul se întâmplă cu un motiv

O povestire cu tâlc ce ne inspiră recomandată de Claus, despre cum nimic nu e întâmplător și totul se întâmplă cu un scop pe care noi nu îl putem înțelege oricând. Această scurtă poveste, plină de înțelepciune ne arată că există o parte subtilă a existenței, că totul face parte dintr-un plan perfect. 

Unui muncitor care lucra din greu covoare i s-a furat o oaie. Când vecinii săi au aflat  ce s-a întamplat, au venit și au adresat o mulțime de blesteme și cuvinte rele despre hoț. Păgubitul doar și-a văzut de lucrul său, fără stres și a răspuns doar atat: "totul se întâmplă pentru binele nostru".

A doua zi hoțul este prins și a trebuit să dea înapoi oaia și în plus un cal, ca pedeapsă. Când vecinii au venit, s-au uitat la calul frumos și au început să laude norocul muncitorului de covoare, iar el a răspuns doar atat "totul se întampla pentru binele  nostru".
 
Noaptea următoare calul fuge și sparge ușa grajdului. Când vecinii vin să-l consoleze, el răspunde calm și prietenos că "totul se întâmplă  pentru binele nostru". Vecinii au dat din cap și s-au întors la casele lor.
 
Câteva zile mai tarziu, calul se întoarce și mai aduce cu el alți doi minunați cai sălbatici. Vecinii  îl laudă, dar el rămâne centrat și doar murmură "totul se întamplă pentru binele nostru".
 
Când fiul muncitorului de covoare iși rupe piciorul în timp ce încearcă să călărească unul din caii sălbatici, toată lumea îl consolează pe muncitorul de covoare pentru soarta lui  nedreaptă. El doar răspunde că "totul se întamplă pentru binele nostru",  astfel încat vecinii au  devenit foarte furioși și au decis să nu mai vorbească cu el pentru că trebuie să fie nebun.
 
La o săptămână după asta, soldații regelui vin în sat, și iau cu ei fiecare bărbat sănătos, deoarece regele avea nevoie de bărbați pentru un nou razboi. A fost multă tristețe și amărăciune în rândul celor care au rămas în sat. 

Atunci când s-a aflat că fiul lucrătorului de covoare nu fusese luat la război din cauza  piciorului rupt, au început iar să laude destinul norocos al bătrânului. El a răspuns din  nou : "totul se întampl
ă pentru binele nostru", atunci fiul său l-a întrebat "Tată, de ce spui mereu asta?" Bătrânul răspunde: "Eu văd și aștept întotdeauna ce este mai bun, chiar și în cele mai  grele momente. Rareori înțelegem de ce lucruri bune sau rele ni se întamplă nouă."

Viața se aseamană cu partea din spate a unui covor: vedem o mulțime de fire talmeș-balmeș, ce par să fie fără sens. Dar într-o zi, atunci când mergem acasă, vom  vedea covorul vieții  noastre privit dinspre partea bună și ne vom da seama, că totul  face parte dintr-un plan perfect.

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


Comentarii


×