0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Interviu cu Claus Kostka

Stresul în care trăim este responsabil pentru multe dintre dificultățile cotidiene prin care trecem. În utlimii 15 ani, metoda „constelațiilor” s-a dezvoltat ca o alternativă la psihoterapia clasică. Am căutat răspunsuri lămuritoare și le-am găsit la Claus Kostka, un terapeut german cu 30 de ani de experiență în domeniu.

â–  Jurnalul Național: Care ar fi cea mai succintă definiție pe care ați da-o pentru metoda “constelațiilor”?
â–  Claus Kostka:
 Cea mai scurtă definiție care îmi vine în minte acum ar fi ca metoda “constelațiilor” este o anumită formă de energie bazată pe dragoste și care are o anumită direcție. De multe ori această energie se “răsucește” pentru că apar obstacole, și rupturi în fluxul acestei energii, iar metoda “constelațiilor” încearcă să desfacă nodurile pentru că energia bazată pe dragoste să poate circula din nou liberă de la o sursă la alta de la o persoană la alta.

â–  Există o experiență personală care a fost punctul de pornire pentru a porni pe drumul pe care vă aflați acum?
â–  Că psihoterapeut sau că utilizator al metodei “constelațiilor”?

â–  Amândouă.
â–  Cu siguranță, situația mea personală cu părinții nu a fost foarte simplă și am dorit sincer să devin un asistent social, un om care să ajute oamenii. Din păcate nu ar fi fost posibil, pentru că părinții m-ar fi rupt în bucăți. Cred că scopul meu personal că și experiența mea personală sunt legate de un moment special, momentul când prin această metodă am avut sentimentul că mă pot simți în întregime, complet, și că pot în același timp să ajut și alți oameni. A fost uimitor. A fost ca și când s-a deschis o ușă către o nouă lume. În acel moment încă nu îmi doream și nu aveam în intenție să devin un psihoterapeut. Participăm la ședințe de grupă și de pregătire, până când într-o zi unul dintre instructori, o doamnă care aducea cu o “vrăjitoare”, mi-a zis: “Am observat că îți place acest grup. E adevărat?”. Am spus:“Da”. “Åži vii în acest grup de mult timp”. “Da”. “Bine.Dacă vrei să mai revii , va trebui să-mi prezinți data viitoare conceptul unui grup al tău. Va trebui să ai 10 participanți și ne vom întâlni din nou să îmi spui cum te descurci și, dacă nu faci această, să nu te mai întorci aici niciodată”. Am total fost șocat. Norocul meu a fost că am avut câțiva prieteni care m-au ajutat să înființez grupul și așa a început totul.

.......

Pentru a citi restul interviului vă invitam să vizitați siteul jurnalul.ro.

Articole și evenimente similare:

 

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


Comentarii


×