0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Lansare de Carte "Creșterea Conștientă a Copiilor”

În curând Good Company va publica câteva cărți. Printre primele cărți traduse se află o carte foarte utilă despre creşterea conştientă a copiilor, scrisă de Lee Lozowick și tradusă de Irina Margareta Nistor.

 

Citește aici primele capitole ale cărții.

 

LANSAREA CĂRȚII ”Creșterea Conștientă a Copiilor” va avea loc vineri 3 august, între orele 19,00 - 21,00, la Centrul Seeds for Happiness din București. Cartea poate fi achiziționată în ziua lansării și de pe site-ul www.goodcompany.ro Lansarea cărții este urmata de seminarul ”Creșterea Conștientă a Copiilor” susținut de Mirabai Lodro, Rose Volckhausen, Mary Young și Sharana Lhaksham, care locuiesc în comunitatea spirituală Hohm Sahaj Mandir din Arizona SUA, creată de Lee Lozowick în 1975.

 

Vă invităm să cunoașteți mai multe despre ce înseamnă a fi un adult conștient și implicit detalii legate de seminarul ce urmează lansării, citind primele capitole ale cărții ”Creșterea Conștientă a Copiilor” GRATIS, în format PDF aici: download

Detalii despre carte:
Oricine se ocupă de creşterea unui copil trebuie să audă mesajul esenţial al acestei cărţi: primii doi ani de viață sunt de o importanţă  crucială în educaţia şi dezvoltarea copilului, în plus, copiii pot crește sănătoși şi compleţi doar trăind alături de adulţi sănătoşi şi compleţi. Această carte despre creşterea copiilor nu este una dintre multe altele care-ţi dau trucuri pentru uşurarea sarcinilor părinteşti. Lee Lowzowick deplânge stadiul gândirii şi al obiceiurilor contemporane legate de creşterea copiilor. Cuvintele lui sunt pline de bun-simţ, dar nu oferă consolare celor ce nu sunt dispuşi să facă din responsabilitatea lor de părinte o prioritate în viaţa lor. Lozowick este un avocat al copiilor care a lucrat cu părinţi şi copii timp de peste 25 de ani.

“Primii doi ani reprezintă o perioadă de importanţă crucială în educaţia şi dezvoltarea copilului.“

Rolul de model de viață pe care îl au părinții pentru copii este componenta esenţială în creşterea copiilor, spune autorul şi avocatul copiilor, Lee Lozowick. ”Nu putem dărui copiilor noştrii ce nu avem noi înşine!” Părinţii şi educatorii sunt invitaţi să-şi examineze zonele inconştiente ale vieţii lor, arătând cum acestea pot pune în pericol starea de bine a copilului, şi sublinind cu tărie că în anii de creştere ai copilului, concentrarea asupra dezvoltării lui trebuie să devină o parte importantă a practicii spirituale a adultului.

Această carte începe cu o discuţie asupra conceperii conştiente a copilului şi continuă cu abordarea conştientă a perioadei de sarcină, a naşterii şi a creării legăturii cu bebeluşul. Lozowick, la fel ca mulţi alţi avocaţi ai copiilor, subliniază importanţa alăptării şi ţinutului în braţe a copilului mai ales în primii 2 ani de viaţă. Este absolut vital să oferi copilului acest început optim de viață, pentru sănătatea lui mentală, emoţională şi fizică şi pentru bunăstarea vieţii lui.

Următoarele capitole includ subiecte importante precum: sinceritatea în comunicarea noastră cu copilul, felul în care noi folosim limbajul pentru a descrie realitatea, un context holistic al educaţiei, alternativa de educaţie şcolară acasă, jocul şi managementul emoţiilor şi energiilor.

Lee Lozowick a fost tată şi un avocat dedicat al copiilor. Ca mentor al unei comunităţi spirituale internaționale din SUA şi Europa ce există de 35 de ani, el a lucrat cu sute de părinţi și copii aflați în situaţii normale de viață dar şi în situații de criză. Este autorul a peste 20 de cărţi, multe dintre ele traduse în franceză, germană şi spaniolă.

Bazându-se pe convingerea că “nu poţi oferi copilului tău ceea ce tu însuți nu ai“, autorul Lee Lozowick îndeamnă părinţii să işi reamintească de responsabilitatea lor de a oferi un model de valori pozitive în viaţă şi să aibă curajul să recunoască că obiceiurile inconştiente şi dorinţa lor de confort, putere sau delăsare prejudiciază sănătatea copiilor lor şi dezvoltarea, siguranţa şi fericirea acestora.

Este o carte intensă care îţi schimbă viaţa, dedicată părinţilor şi educatorilor care doresc să ofere o educaţie conştientă şi adevărată copiilor lor şi care caută să aducă mai multă prezenţă, bunătate, generozitate, sinceritate şi compasiune în procesul de creştere a copiilor. Lozowick combină sfaturile înţelepte şi practice cu o rugăminte pasională către parinţi şi societate pentru a se trezi și a înţelege responsabilităţile lor ca modele de viață pentru copii.

Printre altele el discută și subiectele următoare:

     • Conceperea conştientă 
     • Limbajul adultului şi efectele asupra copilului
     • Graniţele rezonabile şi eficiente pentru copii
     • Sinceritatea față de copil
     • Rolul tatălui
     • Dragostea sinceră şi afecţiunea către copil

 

Câteva recenzii despre carte:

    “Iubesc această carte. Partea despre alăptare este incredibilă. Ca medic pediatru, m-am luptat mulţi ani să reuşesc să exprim în cuvinte ideile prezentate atât de elocvent de Lee Lozowick “ - Dr. Charles R. Attwood, FAAP

    “Este un ghid folositor pentru părinţii care sunt dispuţi să se uite la comportamentul lor personal şi să vadă cum acesta afectează sănătatea şi fericirea copiilor lor.” - Dr. John W. Travis, M.D., MPH, co-autor “Manual de Wellness”

    “Creşterea conştientă a copilului”, C3 îi zic eu, o metodă foarte bine structurată. După ce o s-o descopere mai mulţi, vor fi mai puţini copii prost crescuţi, aşa că nu ar strica deloc s-o citim. “ – Irina Nistor, traducătorul ediției în limba română.

    "CÂTEODATĂ îţi cade în mână o carte care te transformã. La început te contrariază dar citeşti mai departe pentru că simţi un adevăr în acele rânduri dincolo de rezistenţa şi opinia ta personală despre ele. Pe la mijloc deja nu o mai poţi lăsa din mână, simţi că adevărul desluşit în carte este dincolo de ceea ce ai auzit până atunci şi te minunezi cum cineva a putut articula acest lucru într-o manieră atât de clară şi de directă. Spre sfârşit îţi dai seama că după ce vei termina acea carte nu vei mai putea privi lucrurile din viaţa ta ca înainte. După ce ai dat şi ultima pagină, ştii că o transformare a avut loc în tine. „Creşterea conştientă a copiilor” este o astfel de carte. După ce vei termina de citit această carte, paradigma din care priveşti şi înţelegi ce înseamnă a fi părinte, educator sau locuitor al unei lumi în care copii din jurul tău sunt ceea ce generaţia ta a dăruit umanităţii, se va transforma spre un alt grad de conştientizare. " - din prefaţa cărţii, Editorii Good Company. 
 

De la amazon.com:

”Am citit această carte de multe ori şi întotdeauna am găsit în ea ceva nou, analizând-o de fiecare dată din nou şi din nou în moduri diferite, ceea ce este ceva uimitor în sine. Cele mai multe cărţi despre creșterea copiilor pe care mi-am aruncat ochii, le-am considerat de bun-simţ şi nu m-am mai întors asupra lor.

Primul şi cel mai important lucru pentru mine este subiectul său. Există sute de cărţi despre spiritualitate în lume, şi chiar am câteva dintre ele - dar cât de multe dintre ele vorbesc și despre copii? Practic nici una. De aceea deseori mi se pare destul de frustrantă această lipsă de aplicare a spiritualității în viaţa noastră cu copiii noştri. Cu aşa multe cărţi de
spiritualitate, îmi este frică că într-un fel se presupune că ei (copii) nu există, că suntem cu toţii gata să ”lăsăm orice acivitate am avea” pentru a face o meditaţie, un ”retreat” sau orice altceva, ceea ce este bine să faci dacă nu ai copii sau dacă aceştia au crescut mari. Dar ce faci dacă ai un puradel, ca mine?

În opinia mea această carte a stabilit un fel de standard de aur: abordarea sa originală, plină de viaţă şi pasionată, adesea plină de bun-simţ, uneori foarte relaxată, într-adevăr trasează bazele a ceea ce înseamnă să fi un părinte de copii tineri, dintr-un punct de vedere alternativ. Cunoaşterea și înțelegerea sa este adesea foarte interesantă şi el nu are de-a face cu abordarea gen ”fă asta”, ”aşa trebuie”, fă pașii 1, 2, 3, abordare care o găsim în foarte multe cărţi care sunt atât de plictisitoare pentru părinţi.

Aşadar, recomand cu tărie această carte, chiar dacă vi se pare agreabilă sau nu, cred că este foarte provocatoare şi te pune pe gânduri despre ce se întâmplă în abordarea de masă a creșterii copiilor. Este o sursă mare de inspiraţie.” -
un cititor

"Dacă sunteţi în căutarea unei cărţi care să vă permită să justificaţi o educaţie a copiilor mediocră - nu aţi găsit cartea potrivită. Dacă sunteţi în căutarea unei cărţi care să vă spună  "Nu te simţi vinovat pentru că ţi-ai făcut copilul să-şi sacrifice nevoile sale pentru tine" - această carte nu este ce-ți trebuie. Dacă sunteţi în căutarea unei cărţi care spune că se poate creşte un copil sănătos, fericit doar trăgându-l jos din pătuţ, punându-i o sticlă de lapte în gură şi trimițându-l du-te vino la creșă - această carte nu este ce ai nevoie!

Acestea fiind spuse, această carte este o profundă şi sinceră abordare a modului în care noi părinții îi afectăm pe copii. Cartea acoperă majoritatea problemelor
imaginabile de educație a copiilor, oferind ajutor real şi sfaturi extrem de practice. Dar nu te aştepta să primeşti totul  mură-n gură! Creşterea conştientă a copiilor ne învaţă că pentru a creşte un copil sănătos și deplin, trebuie ca noi să fim părinți sănătoși și întregi. Pentru a putea face acest pas, trebuie să fii dispus să te priveşti adânc, cu sinceritate pe tine însuți. Poate fi foarte neliniştitor să vedem cât de multe nevroze am dezvoltat începând din timpul propriei noastre copilării.

Cartea se citeşte uşor. Lozowick este ancorat în realitate, reflexiv şi amuzant. Experienţa sa de viaţă şi sinceritatea lui face din această carte mult mai mult decat o altă carte de instrucţiuni parentale - această carte te va ajuta să devii părintele pe care nu l-ai avut în propria ta copilărie - unul conştient de sine.

Am citit această carte de patru ori şi o recomand cu toată căldura la toată lumea!" -
un cititor
 

Contextul pentru educaţia conştientă a copiilor:
(extras din capitolul 1)


”RĂSPUNDEREA de a fi în prezenţa copiilor, fie în calitate formală ca profesor sau părinte, fie pur şi simplu ca prieten sau partener, este practic o răspundere faţă de viitorul omenirii. Modelele pe care le oferim copiilor, felul cum îi tratăm, cum îi educăm ca părinţi e mai mult decât important  — este absolut vital pentru sănătatea lor mentală, emoţională şi fizică, pentru binele lor şi al planetei în sine (şi chiar mai departe, pe măsură ce se dezvoltă tehnologia călătoriilor spaţiale şi al explorărilor extraterestre).

Dacă vrei să citeşti mai departe, nu uita că poţi accesa primele trei capitole aici. download

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


×