0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Lansare de Carte "Creșterea Conștientă a Copiilor”

În curând Good Company va publica câteva cărți. Printre primele cărți traduse se află o carte foarte utilă despre creșterea conștientă a copiilor, scrisă de Lee Lozowick și tradusă de Irina Margareta Nistor.

 

Citește aici primele capitole ale cărții.

 

LANSAREA CÄ‚RÈšII ”Creșterea Conștientă a Copiilor” va avea loc vineri 3 august, între orele 19,00 - 21,00, la Centrul Seeds for Happiness din București. Cartea poate fi achiziționată în ziua lansării și de pe site-ul www.goodcompany.ro Lansarea cărții este urmata de seminarul ”Creșterea Conștientă a Copiilor” susținut de Mirabai Lodro, Rose Volckhausen, Mary Young și Sharana Lhaksham, care locuiesc în comunitatea spirituală Hohm Sahaj Mandir din Arizona SUA, creată de Lee Lozowick în 1975.

 

Vă invităm să cunoașteți mai multe despre ce înseamnă a fi un adult conștient și implicit detalii legate de seminarul ce urmează lansării, citind primele capitole ale cărții ”Creșterea Conștientă a Copiilor” GRATIS, în format PDF aici: download

Detalii despre carte:
Oricine se ocupă de creșterea unui copil trebuie să audă mesajul esențial al acestei cărți: primii doi ani de viață sunt de o importanță  crucială în educația și dezvoltarea copilului, în plus, copiii pot crește sănătoși și compleți doar trăind alături de adulți sănătoși și compleți. Această carte despre creșterea copiilor nu este una dintre multe altele care-ți dau trucuri pentru ușurarea sarcinilor părintești. Lee Lowzowick deplânge stadiul gândirii și al obiceiurilor contemporane legate de creșterea copiilor. Cuvintele lui sunt pline de bun-simț, dar nu oferă consolare celor ce nu sunt dispuși să facă din responsabilitatea lor de părinte o prioritate în viața lor. Lozowick este un avocat al copiilor care a lucrat cu părinți și copii timp de peste 25 de ani.

“Primii doi ani reprezintă o perioadă de importanță crucială în educația și dezvoltarea copilului.“

Rolul de model de viață pe care îl au părinții pentru copii este componenta esențială în creșterea copiilor, spune autorul și avocatul copiilor, Lee Lozowick. ”Nu putem dărui copiilor noștrii ce nu avem noi înșine!” Părinții și educatorii sunt invitați să-și examineze zonele inconștiente ale vieții lor, arătând cum acestea pot pune în pericol starea de bine a copilului, și sublinind cu tărie că în anii de creștere ai copilului, concentrarea asupra dezvoltării lui trebuie să devină o parte importantă a practicii spirituale a adultului.

Această carte începe cu o discuție asupra conceperii conștiente a copilului și continuă cu abordarea conștientă a perioadei de sarcină, a nașterii și a creării legăturii cu bebelușul. Lozowick, la fel ca mulți alți avocați ai copiilor, subliniază importanța alăptării și ținutului în brațe a copilului mai ales în primii 2 ani de viață. Este absolut vital să oferi copilului acest început optim de viață, pentru sănătatea lui mentală, emoțională și fizică și pentru bunăstarea vieții lui.

Următoarele capitole includ subiecte importante precum: sinceritatea în comunicarea noastră cu copilul, felul în care noi folosim limbajul pentru a descrie realitatea, un context holistic al educației, alternativa de educație școlară acasă, jocul și managementul emoțiilor și energiilor.

Lee Lozowick a fost tată și un avocat dedicat al copiilor. Ca mentor al unei comunități spirituale internaționale din SUA și Europa ce există de 35 de ani, el a lucrat cu sute de părinți și copii aflați în situații normale de viață dar și în situații de criză. Este autorul a peste 20 de cărți, multe dintre ele traduse în franceză, germană și spaniolă.

Bazându-se pe convingerea că “nu poți oferi copilului tău ceea ce tu însuți nu ai“, autorul Lee Lozowick îndeamnă părinții să iși reamintească de responsabilitatea lor de a oferi un model de valori pozitive în viață și să aibă curajul să recunoască că obiceiurile inconștiente și dorința lor de confort, putere sau delăsare prejudiciază sănătatea copiilor lor și dezvoltarea, siguranța și fericirea acestora.

Este o carte intensă care îți schimbă viața, dedicată părinților și educatorilor care doresc să ofere o educație conștientă și adevărată copiilor lor și care caută să aducă mai multă prezență, bunătate, generozitate, sinceritate și compasiune în procesul de creștere a copiilor. Lozowick combină sfaturile înțelepte și practice cu o rugăminte pasională către parinți și societate pentru a se trezi și a înțelege responsabilitățile lor ca modele de viață pentru copii.

Printre altele el discută și subiectele următoare:

     • Conceperea conștientă 
     • Limbajul adultului și efectele asupra copilului
     • Granițele rezonabile și eficiente pentru copii
     • Sinceritatea față de copil
     • Rolul tatălui
     • Dragostea sinceră și afecțiunea către copil

 

Câteva recenzii despre carte:

    “Iubesc această carte. Partea despre alăptare este incredibilă. Ca medic pediatru, m-am luptat mulți ani să reușesc să exprim în cuvinte ideile prezentate atât de elocvent de Lee Lozowick “ - Dr. Charles R. Attwood, FAAP

    “Este un ghid folositor pentru părinții care sunt dispuți să se uite la comportamentul lor personal și să vadă cum acesta afectează sănătatea și fericirea copiilor lor.” - Dr. John W. Travis, M.D., MPH, co-autor “Manual de Wellness”

    “Creșterea conștientă a copilului”, C3 îi zic eu, o metodă foarte bine structurată. După ce o s-o descopere mai mulți, vor fi mai puțini copii prost crescuți, așa că nu ar strica deloc s-o citim. “ – Irina Nistor, traducătorul ediției în limba română.

    "CÂTEODATÄ‚ îți cade în mână o carte care te transformã. La început te contrariază dar citești mai departe pentru că simți un adevăr în acele rânduri dincolo de rezistența și opinia ta personală despre ele. Pe la mijloc deja nu o mai poți lăsa din mână, simți că adevărul deslușit în carte este dincolo de ceea ce ai auzit până atunci și te minunezi cum cineva a putut articula acest lucru într-o manieră atât de clară și de directă. Spre sfârșit îți dai seama că după ce vei termina acea carte nu vei mai putea privi lucrurile din viața ta ca înainte. După ce ai dat și ultima pagină, știi că o transformare a avut loc în tine. „Creșterea conștientă a copiilor” este o astfel de carte. După ce vei termina de citit această carte, paradigma din care privești și înțelegi ce înseamnă a fi părinte, educator sau locuitor al unei lumi în care copii din jurul tău sunt ceea ce generația ta a dăruit umanității, se va transforma spre un alt grad de conștientizare. " - din prefața cărții, Editorii Good Company. 
 

De la amazon.com:

”Am citit această carte de multe ori și întotdeauna am găsit în ea ceva nou, analizând-o de fiecare dată din nou și din nou în moduri diferite, ceea ce este ceva uimitor în sine. Cele mai multe cărți despre creșterea copiilor pe care mi-am aruncat ochii, le-am considerat de bun-simț și nu m-am mai întors asupra lor.

Primul și cel mai important lucru pentru mine este subiectul său. Există sute de cărți despre spiritualitate în lume, și chiar am câteva dintre ele - dar cât de multe dintre ele vorbesc și despre copii? Practic nici una. De aceea deseori mi se pare destul de frustrantă această lipsă de aplicare a spiritualității în viața noastră cu copiii noștri. Cu așa multe cărți de
spiritualitate, îmi este frică că într-un fel se presupune că ei (copii) nu există, că suntem cu toții gata să ”lăsăm orice acivitate am avea” pentru a face o meditație, un ”retreat” sau orice altceva, ceea ce este bine să faci dacă nu ai copii sau dacă aceștia au crescut mari. Dar ce faci dacă ai un puradel, ca mine?

În opinia mea această carte a stabilit un fel de standard de aur: abordarea sa originală, plină de viață și pasionată, adesea plină de bun-simț, uneori foarte relaxată, într-adevăr trasează bazele a ceea ce înseamnă să fi un părinte de copii tineri, dintr-un punct de vedere alternativ. Cunoașterea și înțelegerea sa este adesea foarte interesantă și el nu are de-a face cu abordarea gen ”fă asta”, ”așa trebuie”, fă pașii 1, 2, 3, abordare care o găsim în foarte multe cărți care sunt atât de plictisitoare pentru părinți.

Așadar, recomand cu tărie această carte, chiar dacă vi se pare agreabilă sau nu, cred că este foarte provocatoare și te pune pe gânduri despre ce se întâmplă în abordarea de masă a creșterii copiilor. Este o sursă mare de inspirație.” -
un cititor

"Dacă sunteți în căutarea unei cărți care să vă permită să justificați o educație a copiilor mediocră - nu ați găsit cartea potrivită. Dacă sunteți în căutarea unei cărți care să vă spună  "Nu te simți vinovat pentru că ți-ai făcut copilul să-și sacrifice nevoile sale pentru tine" - această carte nu este ce-ți trebuie. Dacă sunteți în căutarea unei cărți care spune că se poate crește un copil sănătos, fericit doar trăgându-l jos din pătuț, punându-i o sticlă de lapte în gură și trimițându-l du-te vino la creșă - această carte nu este ce ai nevoie!

Acestea fiind spuse, această carte este o profundă și sinceră abordare a modului în care noi părinții îi afectăm pe copii. Cartea acoperă majoritatea problemelor
imaginabile de educație a copiilor, oferind ajutor real și sfaturi extrem de practice. Dar nu te aștepta să primești totul  mură-n gură! Creșterea conștientă a copiilor ne învață că pentru a crește un copil sănătos și deplin, trebuie ca noi să fim părinți sănătoși și întregi. Pentru a putea face acest pas, trebuie să fii dispus să te privești adânc, cu sinceritate pe tine însuți. Poate fi foarte neliniștitor să vedem cât de multe nevroze am dezvoltat începând din timpul propriei noastre copilării.

Cartea se citește ușor. Lozowick este ancorat în realitate, reflexiv și amuzant. Experiența sa de viață și sinceritatea lui face din această carte mult mai mult decat o altă carte de instrucțiuni parentale - această carte te va ajuta să devii părintele pe care nu l-ai avut în propria ta copilărie - unul conștient de sine.

Am citit această carte de patru ori și o recomand cu toată căldura la toată lumea!" -
un cititor
 

Contextul pentru educația conștientă a copiilor:
(extras din capitolul 1)


”RÄ‚SPUNDEREA de a fi în prezența copiilor, fie în calitate formală ca profesor sau părinte, fie pur și simplu ca prieten sau partener, este practic o răspundere față de viitorul omenirii. Modelele pe care le oferim copiilor, felul cum îi tratăm, cum îi educăm ca părinți e mai mult decât important  — este absolut vital pentru sănătatea lor mentală, emoțională și fizică, pentru binele lor și al planetei în sine (și chiar mai departe, pe măsură ce se dezvoltă tehnologia călătoriilor spațiale și al explorărilor extraterestre).

Dacă vrei să citești mai departe, nu uita că poți accesa primele trei capitole aici. download

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


×