0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Totul se întâmplă cu un motiv

O povestire cu tâlc ce ne inspiră recomandată de Claus, despre cum nimic nu e întâmplător şi totul se întâmplă cu un scop pe care noi nu îl putem înţelege oricând. Această scurtă poveste, plină de înţelepciune ne arată că există o parte subtilă a existenţei, că totul face parte dintr-un plan perfect. 

Unui muncitor care lucra din greu covoare i s-a furat o oaie. Când vecinii săi au aflat  ce s-a întamplat, au venit şi au adresat o mulţime de blesteme şi cuvinte rele despre hoţ. Păgubitul doar şi-a văzut de lucrul său, fără stres şi a răspuns doar atat: "totul se întâmplă pentru binele nostru".

A doua zi hoţul este prins şi a trebuit să dea înapoi oaia şi în plus un cal, ca pedeapsă. Când vecinii au venit, s-au uitat la calul frumos şi au început să laude norocul muncitorului de covoare, iar el a răspuns doar atat "totul se întampla pentru binele  nostru".
 
Noaptea următoare calul fuge şi sparge uşa grajdului. Când vecinii vin să-l consoleze, el răspunde calm şi prietenos că "totul se întâmplă  pentru binele nostru". Vecinii au dat din cap şi s-au întors la casele lor.
 
Câteva zile mai tarziu, calul se întoarce şi mai aduce cu el alţi doi minunaţi cai sălbatici. Vecinii  îl laudă, dar el rămâne centrat şi doar murmură "totul se întamplă pentru binele nostru".
 
Când fiul muncitorului de covoare işi rupe piciorul în timp ce încearcă să călărească unul din caii sălbatici, toată lumea îl consolează pe muncitorul de covoare pentru soarta lui  nedreaptă. El doar răspunde că "totul se întamplă pentru binele nostru",  astfel încat vecinii au  devenit foarte furioşi şi au decis să nu mai vorbească cu el pentru că trebuie să fie nebun.
 
La o săptămână după asta, soldaţii regelui vin în sat, şi iau cu ei fiecare bărbat sănătos, deoarece regele avea nevoie de bărbaţi pentru un nou razboi. A fost multă tristeţe şi amărăciune în rândul celor care au rămas în sat. 

Atunci când s-a aflat că fiul lucrătorului de covoare nu fusese luat la război din cauza  piciorului rupt, au început iar să laude destinul norocos al bătrânului. El a răspuns din  nou : "totul se întampl
ă pentru binele nostru", atunci fiul său l-a întrebat "Tată, de ce spui mereu asta?" Bătrânul răspunde: "Eu văd şi aştept întotdeauna ce este mai bun, chiar şi în cele mai  grele momente. Rareori înţelegem de ce lucruri bune sau rele ni se întamplă nouă."

Viaţa se aseamană cu partea din spate a unui covor: vedem o mulţime de fire talmeş-balmeş, ce par să fie fără sens. Dar într-o zi, atunci când mergem acasă, vom  vedea covorul vieţii  noastre privit dinspre partea bună şi ne vom da seama, că totul  face parte dintr-un plan perfect.

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


Comentarii


×