0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Comunitatea ca sanctuar şi spaţiu de transformare

Noi toţi am crescut cu ideea că tot ceea ce este important şi necesar este EU, MINE. Iar secolul trecut, a adus dovezi aparent că mai toate tipurile de comunitate sunt rău intenţionate, pentru că unele rezultate au fost terifiante de-a binelea. Aşa că am devenit din ce în ce mai izolaţi şi cu cât mai izolaţi am devenit, cu atât mai puţină speranţă şi bucurie a rămas în vieţile noastre. Totul a devenit o chestiune de supravieţuire personală şi nu mai există nici o plăcere de a fi cu ceilalţi, de a afla ce fac alţii. Viaţa devine o experienţă plictisitoare de a supravieţui doar, nu o explorare plină de bucurie a ceea ce este posibil.

Le văd eu oare pe toate în prea mult negru? Poate că da, dar dacă vă deschideţi ochii, cu dorinţa de a vedea cu adevărat, veţi descoperi probabil că nu sunt atât de departe de realitate.

M. Scott Peck spune: "Nu poate exista vulnerabilitate fără riscuri, nu poate exista comunitate fără vulnerabilitate, nu poate exista pace, şi în cele din urmă nici viaţă, fără  comunitate."

Deci, ce înseamnă acest lucru?

Pentru mine înseamnă că nu avem de fapt nici o alta şansă de a afla cine suntem cu adevarat, că nu avem nici o altă posibilitate de a depăşi restricţiile aduse de ego-ul nostru (care întotdeauna se simte ameninţat, indiferent cât de nesemnificativă este întâmplarea), pentru că viaţa şi existenţa noastră se bazează pe comunitate, şi trăieşte în ea. Noi nu suntem făcuţi pentru a trăi singuri!

Sunt martor exact la acest lucru din nou şi din nou atunci când facilitez seminarii; la început, indiferent de cât de mare este spaţiul şi cât de mulţi oameni sunt în acest spaţiu - pare a fi întotdeauna prea mic. După ce lucrăm câteva zile, vine în mod inevitabil momentul în care trebuie să numar de 3 ori numărul de participanţi pentru că grupul pare să fi devenit mult mai mic. Dar nu este adevărat. Este doar faptul că toate scuturile false şi ireale ale participanţilor au căzut, că nu se acoperă cu diverse strategii pentru a depăşi teama de alţi oameni. Ei tocmai s-au transformat în fiinţe umane normale, curioşi să afle cine sunt colegii lor participanţi, care doresc să experimenteze apropiere şi căldură împreună.

Am devenit incredibil de sofisticaţi în toate domeniile vieţii noastre, dar un singur lucru nu suntem încă în stare să facem: să înlocuim căldura umană şi apropierea fizica. Această căldură şi apropiere creează o deschidere, şi apoi dorinţa pentru mai mult. În acest loc de împărtăşire reciprocă şi de căldură nu vom mai găsi că este atât de teribil de dificil să ne deschidem şi să devenim vulnerabili. Iar vulnerabilitatea este una dintre calităţile de care lumea noastră are atâta nevoie. De ce? Ei bine, dacă tu poţi genera vunerabilitate pentru tine, atunci ea va crea instantaneu o atmosferă de deschidere şi de încredere, care va duce la o apropiere mai mare, care va conduce la mai multă încredere, care va conduce la mai multă bucurie de viaţă şi aşa mai departe până la infinit.

Desigur, să fii vulnerabil este un risc. Un risc pe care cu toţii îl cunoaştem foarte bine pentru că noi toţi am fost răniţi în acest sens. Cu toţii am avut experienţa că cineva a profitat de noi, că am fost ridiculizaţi şi luaţi în ras, că am pierdut cevape cineva care ne-a fost drag.

Şi ce dacă? Ne-am oprit să ne mai ridicăm de jos atunci când am învăţat să mergem pe propriile noastre picioare pentru că am căzut jos de câteva ori şi pentru că a fost, uneori, dureros? În nici un caz, am continuat hotărâţi până când am reuşit să o facem bine.

Este parte a existenţei noastre umane să suferim din când în când, aşa că haideţi să suferim şi apoi să mergem mai departe cu programul nostru. Şi acest program este: haideţi să creem o formă de apropiere cu oamenii care ne permit să trăim într-un mod bun şi satisfăcător, care ne ajută să ne creăm un sistem de sprijin în comunitate, în care ne simţim acasă şi care ne conduce mai mult şi mai mult spre iubire. Pentru că dragostea este "singurul motor de supravieţuire", astfel cum Leonard Cohen spune într-unul din cântecele sale, sau cum îl spune Rumi:

"Vino afară din cercul de timp

Şi intră în cercul de iubire. "

 

Este în mâinile noastre - te urci în barca? ....

- Claus Kostka

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


Comentarii


×