0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Zen cu 3 invitați remarcabili din Franța 

Good Company împreuna cu Seeds for Happiness vă invită in weekendul 5-7 Octombrie la un eveniment inedit si exclusiv in Romania despre Zen  cu 3 invitați remarcabili din Franța din linia Maestrului Taisen Deshimaru, discipoli ai Maestrului Phillipe Coupe.


În România, în această primă întâlnire, vor veni 3 dintre discipolii lui Philippe Coupey, persoane cu experiență și vârste diferite care ne vor oferi o imagine completă din unghiuri diferite ale acestei munci spirituale simple și clare.

Weekend-ul de zen se va desfășura sub îndrumarea lui Jonas Endres, Florence Avenel și Christian Espiau - discipoli ai Maestrului Philippe Coupey (în linia Maestrului Taisen Deshimaru) - și vom dedica timp practicii zazen, care va cuprinde reprize clasice de sesshin, inclusiv instruire cu privire la postura pentru practică.

" Prin zazen nu cauți să ajungi la un nivel special de conștiință, ci dimpotrivă, să regăsești condițiile normale, originale ale corpului și spiritului, natura de Buddha. "
           - Maestrul Taisen Deshimaru

Maestrul Phillipe Coupey (in foto stanga alaturi de Lee Lozowick) este unul dintre principalii profesori de Zen Soto din Europa, tradiție în care transmisia se face direct de la maestru la discipol. Este un domn înalt, plin de viață, cu ochi ghiduși și sclipitori și cu o prezența puternică. Este născut în New York, a urmat facultatea de Litere dupa care l-a întalnit pe Maestrul Deshimaru în 1972 devenind unul dintre discipolii săi apropiați, editând pentru el diverse cărți și fiind apoi el însuși scriitor de cărți zen și romane cu tentă biografică.

Este profesor asociat la AZI ( Asociatța Internațională de Zen) și conduce 30 de dojo-uri în Franța, Germania, Elveția, și Marea Britanie împreună cu discipolii săi. Este vicepreședintele Dojo-ului Zen Paris ( www.dojozenparis.com ) fondat de Maestrul Deshimaru în 1974, renumit centru de practică, sediul Asociației Internaționale de Zen, unde există și o bibliotecă, o sală de cusut kesa, o sală de activități - caligrafie, shiatsu, hatha-yoga, și un magazin cu lucruri tradițional folosite în practica zen.
 

" Educația este esențială. Dar trebuie să fie o educație care atinge mintea adevărată. Acesta este zazen: educare, nu prin lobul frontal al intelectului ci prin partea centrală a creierului, hipotalamusul, punctul de întâlnire dintre minte și corp. Aceasta înseamnă să nu depinzi de cuvinte. Aceasta este acțiunea dinaintea acțiunii. Aceasta înseamnă sa nu dai atenție nimicurilor. Este dreapta ca o linie. Este curajul despre care vorbește Kodo Sawaki,. Omul fără calități. Marele Om.
Aceasta educație nu ne va face mai eficienti într-un domeniu sau altul. Nu este o educație care să ne aducă diplome. Este o educație care constă în dezvoltarea completă a caracterului uman, al minții."

- Philippe Coupey


Vă oferim posibilitatea de a avea această experiență de viață, într-un cadru eliberat de dogme și formalizări, condus de 3 oameni dedicați și pasionați. Nu este necesară o practică preliminară.

Vă invităm cu mare drag și voioșie să experimentați beneficiile practicii meditative prin care puteți atinge o minte calmă, adunată, liniștită... o minte radiantă și fericită.

Despre invitați:
 

Jonas Endres s-a născut în 1978, este un călugar ordinat Zen în linia de Taisen Deshimaru. El a început să practice zazen în anul 2000 în dojo-ul din Hamburg (Germania), unde s-a întâlnit cu călugărul Philippe Coupey în timpul unui sesshin. Mai târziu a practicat cațiva ani în dojo-ul din Frankfurt până în 2005, când s-a mutat la Paris pentru a-l urma pe  Maestrul Coupey.


Jonas Endres este angajat în prezent de o editură din Paris. El este și secretarul lui Philippe Coupey și lucrează la “Sangha Sans Demeure”,  precum și pentru  grupul  “Seine Zen” cu sediul la Paris.


Christian Espiau este călugăr Zen și conduce dojo-ul din Rouen. El a pornit pe calea Zen în anul 1973 când s-a întalnit cu Maestrul Deshimaru Taisen, cel care a transmis în Europa practica Soto Zen în stilul reformat de Maestrul Kodo Sawaki.


Maestrul Deshimaru a fost hirotonit călugăr în 1982. Dupa moartea Maestrului Deshimaru, Christian Espiau a continuat să răspândescă învățătura sa prima dată în dojo-ul din Lyon și apoi în dojo-ul pe care îl în ființeaza la Bernay, în Normandia. El a condus dojo-ul Rouen din 1986 și este un discipol apropiat al Maestru Philippe Coupey a cărui învățătură o urmează în cadrul Demeure Sangha Sans.
 
 
 

Florence Avenel, este călugăriță Zen din 2001, a fost hirotonită de către Philippe Reiryu Coupey în linia Maestrului Taisen Deshimaru.
Florence Avenel are 50 de ani și este mama a patru copii. Cu 20 ani în urmă ea a descoperit în practica Zen un răspuns la întrebarea ei permanentă despre suferință: un mod care i-a dezvăluit esențialul  prin intermediul corpului.


Numele ei de călugăriță este Bodhisattva ShinKi, "energia inimii"; se referă la sursa de motivație în viața ei de zi cu zi ei, ca de exemplu, în relațiile cu pacienții de psihiatrie sau cei afla
ți pe moarte, pe care ea îi întâlnește în munca ei ca asistentă medicală.


Linia practicii Zen:
 

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esența profundă a Zenului. El este primul misionar trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorități Zen ale țării sale. Misiunea sa a fost de asemenea patronată și de alte școli de buddhism. A fost un mare prieten al lui Swami Sivananda, cel care a pus bazele departamentului pentru religii de la Forest University din India.

Mai înainte de a se consacra unei vieți monastice, Maestrul Taisen Deshimaru a fost directorul Institutului de Studii Orientale pentru Japonia, India și China, și a făcut nenumărate călătorii în aceste ultime două țări. El cunoștea în profunzime filozofia orientală, studiind de asemenea și filozofiile occidentale. La intrarea în Amfiteatrul Universității din Komazawa se află o statuie de lemn, în mărime naturală, reprezentând un călugăr așezat în postura de zazen. Taisen Deshimaru este cel care a servit drept model sculptorului, care a lucrat ținând cont de indicațiile și exemplul dat de Maestru.

Maestrul a sosit la Paris în 1967 după ce a traversat cu trenul, venind din Japonia, Siberia, Rusia și Polonia. Purta o singură robă, cea a Maestrului său. Înainte de sosirea sa, școala buddhistă a Zenului Soto și tehnica acesteia erau practic necunoscute în Franța. Jean Herbert editase deja o carte despre buddhismul japonez, în care dăduse și niște extrase din scrierea Shobogenzo Zuimonki a Maestrului Dogen, marele maestru al Åžcolii Soto Zen - carte tradusă de generalul Renondeau, însă această carte enunță în primul rând regulile de conduită, oferind cititorului prea puține noțiuni în legatură cu tehnica zazenului. După ce a ajuns la Paris, Maestrul Deshimaru a început să țină conferințe în care arată postura de zazen. Nu era vorba, așa cum des se întamplă în Occident, de un simplu discurs, doar de cuvinte, ci de o tehnică, în sensul grecesc al termenului, de "o artă" - și anume despre arta de a medita. Mai multe detalii despre Maestrul Taisen Deshimaru aici.

 

Afis eveniment :


Sunteti asteptati cu drag!

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


Comentarii


×