0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Interviu cu Claus Kostka

Stresul în care trăim este responsabil pentru multe dintre dificultăţile cotidiene prin care trecem. În utlimii 15 ani, metoda „constelaţiilor” s-a dezvoltat ca o alternativă la psihoterapia clasică. Am căutat răspunsuri lămuritoare şi le-am găsit la Claus Kostka, un terapeut german cu 30 de ani de experienţă în domeniu.

■ Jurnalul Naţional: Care ar fi cea mai succintă definiţie pe care aţi da-o pentru metoda “constelaţiilor”?
■ Claus Kostka:
 Cea mai scurtă definiţie care îmi vine în minte acum ar fi ca metoda “constelaţiilor” este o anumită formă de energie bazată pe dragoste şi care are o anumită direcţie. De multe ori această energie se “răsuceşte” pentru că apar obstacole, şi rupturi în fluxul acestei energii, iar metoda “constelaţiilor” încearcă să desfacă nodurile pentru că energia bazată pe dragoste să poate circula din nou liberă de la o sursă la alta de la o persoană la alta.

■ Există o experienţă personală care a fost punctul de pornire pentru a porni pe drumul pe care vă aflaţi acum?
■ Că psihoterapeut sau că utilizator al metodei “constelaţiilor”?

■ Amândouă.
■ Cu siguranţă, situaţia mea personală cu părinţii nu a fost foarte simplă şi am dorit sincer să devin un asistent social, un om care să ajute oamenii. Din păcate nu ar fi fost posibil, pentru că părinţii m-ar fi rupt în bucăţi. Cred că scopul meu personal că şi experienţa mea personală sunt legate de un moment special, momentul când prin această metodă am avut sentimentul că mă pot simţi în întregime, complet, şi că pot în acelaşi timp să ajut şi alţi oameni. A fost uimitor. A fost ca şi când s-a deschis o uşă către o nouă lume. În acel moment încă nu îmi doream şi nu aveam în intenţie să devin un psihoterapeut. Participăm la şedinţe de grupă şi de pregătire, până când într-o zi unul dintre instructori, o doamnă care aducea cu o “vrăjitoare”, mi-a zis: “Am observat că îţi place acest grup. E adevărat?”. Am spus:“Da”. “Şi vii în acest grup de mult timp”. “Da”. “Bine.Dacă vrei să mai revii , va trebui să-mi prezinţi data viitoare conceptul unui grup al tău. Va trebui să ai 10 participanţi şi ne vom întâlni din nou să îmi spui cum te descurci şi, dacă nu faci această, să nu te mai întorci aici niciodată”. Am total fost şocat. Norocul meu a fost că am avut câţiva prieteni care m-au ajutat să înfiinţez grupul şi aşa a început totul.

.......

Pentru a citi restul interviului vă invitam să vizitați siteul jurnalul.ro.

Articole și evenimente similare:

 

Trimite un mesaj editorului:


Recomandă unui prieten:


Comentarii


×