0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Invitație către Aici și Acum

 • Viața cotidiană și practica spirituală cu Regina Ryan 2012

  Regina Sara Ryan se va afla în România în perioada 31 mai - 11 iunie 2012 pentru un pelerinaj la o mănăstire din Dobrogea și apoi în București pentru o serie de evenimente prezentate mai jos. Regina ne vizitează de câțiva ani și este un prieten spiritual de la care putem învăța  și cu care putem împărtăși cele mai adânci intenții și viziuni spirituale ale vieții noastre. În această perioadă Regina este disponibilă pentru întâlniri și discuții, contactați organizatorul pentru detalii.


                                   Agenda evenimentelor cu Regina Sara Ryan:
                                                (click pe titlu pentru a citi detaliile evenimentelor)

  1-3 Iunie: Pelerinaj la o mănăstire din Dobrogea cu un grup de femei, într-un 'retreat'  cu tema "Puterea și înțelepciunea femeilor aflate pe o cale spirituală".
  4 Iunie, orele 19.00 - 21.00:  Întâlnirea Good Company de la Seeds for Happiness. Tema serii va fi "Prietenii spirituali - un izvor de învățătură, inspirație și comuniune"
  7 Iunie, orele 19.00 - 21.30: Seară de film și dialog cu Regina la centrul Seeds for Happiness. Vom prezenta și comenta filmul Darshan.
  8 Iunie, orele 19.00 - 21.00: Despre rugăciune, sacru, atenție și momentul prezent cu Regina, prezentarea seminariilor susținute de Regina în weekendul următor 
  9 Iunie - Workshop-ul "Roagă-te primejdios" despre rugăciunea care transformă
  10 Iunie - Workshop-ul "Invitație către Aici și Acum", despre posibilitatea zilnică de a îmbrățișa o practică autentică


  Detalii despre aceste evenimente găsiți mai jos.
   

  ~ ~ ~ ~ ~


  Pelerinaj în Dobrogea cu Regina Sara Ryan, în 1-3 Iunie.

  În perioada 1-3 Iunie, Regina va merge cu un grup de femei la o mănăstire din Dobrogea. Astfel ea va continua seria de pelerinaje la mănăstiri românești așa cum a făcut în toate călătoriile ei trecute din România, poposind în 2009 la câteva mănăstiri din Moldova și în 2010 la mănăstirea Hurezi și alte mănăstiri din Oltenia

  Tema pelerinajului și 'retreat-ului' din acest an este "Înțelepciunea și puterea femeilor aflate pe o cale spirituală". În aceste zile, într-o ambianță intimă, relaxată dar intensă vom lucra împreună cu Regina, vom merge în profunzimea dorințelor inimii noastre folosind apropierea dată de viața din mănăstire ca sursă de energie pentru transformarea noastră interioară.

  Traseul spiritual al Reginei a început în anii de tinerețe când a fost călugăriță catolică continuând cu explorarea altor tradiții spirituale. Dragostea sa față de ritualurile și rugăciunile creștine sunt adânc înrădăcinate în inima sa. Descoperirea vieții spirituale intense și active din mănăstirile românești și întâlnirea cu sihaștri monahi din Moldova au impresionat-o și i-au oferit Reginei o nouă inspirație în munca sa de scriitoare. După vizita sa din 2009, Regina a publicat cartea “Igniting the Inner Life”, în care vorbește despre ce înseamnă să ai curajul de a porni în pelerinaj către tine însuți și cum poți să te deschizi cu adevărat către iubire, cunoaștere, autoapreciere și iertare. 

  Pentru detalii despre pelerinaj și înscriere, vă rugăm să trimite-ți un mail organizatorului prin formularul de la sfârșitul articolului.

  Înapoi la agendă ↑

  ~ ~ ~ ~ ~
   

  Întâlnirea Good Company, în 4 Iunieorele 19.00 - 21.00
  O discuție cu Regina despre: "Prietenii spirituali - un izvor de învățătură, inspirație și comuniune"

  Periodic, într-o seară de Luni, Good Company organizează la centrul Seeds for Happiness întâlniri și discuții deschise pe diverse teme și practici spirituale. La unele din aceste întâlniri avem invitați care ne pot vorbi din experiența lor despre învățături și practici spirituale. Regina va fi invitata grupului nostru din această seară și vom discuta despre "Prietenia Spirituală", cum o astfel de relație poate fi o sursă de bogăție de învățătură, inspirație și comuniune în viața noastră.

  Este o mare binecuvântare să știm că avem prieteni spirituali cu multă experiență și practică spirituală, care sunt interesați de viața noastră interioară și care sunt dispuși să ne asculte și să ne îndrume în călătoria noastră interioară. Valoarea ultimă a oricărei prietenii spirituale este angajamentul împartășit pentru un parteneriat în numele trezirii spirituale. Buddha a subliniat importanța prieteniei spirituale. Se spune că Ananda, unul din principalii săi discipoli, a spus: "Această prietenie și camaraderie spirituală, această apropiere spirituală a noastră este mai mult decât jumătate din viața spirituală". Buddha se spune că a răspuns: "Nu vorbi așa Ananda, Nu este jumătatea, este chiar întreaga viață spirituală"
   
   ~ ~ ~ ~ ~


  Seară de film și dialog cu Regina, în 7 Iunie, orele 19.00 - 21.30

  Vom viziona filmul “Darshan” urmat de o sesiune de discuții, întrebări și răspunsuri.  Filmul este subtitrat în limba română, este produs de Alize Diffusion în anul 2007 și filmat în anul 1997, India. 
   
  Acest film prezintă un fragment din relația dintre Lee Lozowick, un maestru spiritual extraordinar născut în America și maestrul său spiritual Yogi Ramsuratkumar (1918-2001), un sfânt cerșetor deseori numit "copilul lui Dumnezeu din Tiruvannamalai". Yogi Ramsuratkumar este recunoscut ca unul din cei mai mari înțelepți ai Indiei contemporane. Acest documentar, filmat în sudul Indiei arată diverse fațete ale călătoriei Dl. Lee la ashramul maestrului său pe care l-a vizitat regulat timp de mai mult de 20 de ani și pune accentul asupra rolului său ca discipol. "Sfântul cerșetor" l-a numit pe Dl. Lee "un sfânt Indian" iar relația dintre ei descrisă în acest film ne oferă o ocazie excepțională să înțelegem mai bine esența relației maestru-discipol, în special așa cum această relație este trăită în cultura Hindusă. Yogi Ramsuratkumar este cert unul dintre giganții spiritualității hinduse. În 1959, a ajuns la Tiruvannamalai. Asemeni filozofului grec Diogene care locuia într-un butoi, Yogi Ramsuratkumar a locuit pe străzile orașului, sub un copac, în templu sau în peșterile muntelui vecin.
   
  Regina Sara Ryan a călătorit de multe ori în India cu maestrul ei spiritual Lee Lozowick și pe parcursul acestor călătorii ei l-au vizitat pe Yogi Ramsuratkumar. În 2003 Regina publică cartea "Only God, a biography of Yogi Ramsuratkumar".
   
   
  ~ ~ ~ ~ ~
   

  Despre rugăciune, sacru, atenție și momentul prezent, în 8 Iunie, orele 19.00 - 21.00

  În această seară Regina va vorbi despre cele 2 seminarii atelier pe care le va susține în următoarele 2 zile: "Roagă-te primejdios" și "Invitație către Aici și Acum".
  Cum ar fi să punem deoparte amorțeala minții astfel încât foamea noastră de adevăr să poată crește? Cum ar fi să renunțăm la liniștea minții noastre dacă liniștea pe care am atins-o, a fost una falsă? Cum ar fi să ne deschidem și către haos astfel încât haosul să fie răscumpărat sau binecuvântat?

  Aici te poți înregistra la seara de introducere.

  ~ ~ ~ ~ ~

  Roagă-te primejdiosîn 9 Iunie
  Un workshop despre rugăciunea care transformă

  "Rugăciunea e periculoasă, pentru că ea deznoadă totul."

  În marile religii ale lumii, misticii și marii iubitori de Dumnezeu s-au "rugat periculos" dintotdeaua. Ei au ales să îmbrățișeze și întunericul, să iubească, să trăiască în recunoștință, să-i pună pe ceilalți pe primul loc și să spună "Da" - din nou și din nou - împotriva tuturor problemelor. Cu o astfel de energie și cu o profundă intenție, ei au atins claritatea minții, asistând astfel la topirea sinelui fals și la renașterea lor într-un mod radical și nou.

  Abordările sentimentale și copilărești ale rugăciunii și spiritualității (o tendință comună în aceaste vremuri), s-ar putea să te facă să te simți bine chiar și pentru o perioadă lungă de timp. Însă ele vor întârzia în cele din urmă practicantul serios în căutarea sa spre realizare de sine și viață adevărată.

  Roagă-te primejdios este o invitație pentru a extinde posibilitățile de rugăciune în viața noastră, o invitație de a înălța dorința noastră de confort personal, de securitate, de satisfacție și prosperitate către o dorință și un angajament puternic în sprijinul vieții, un angajament de a servi și a accepta viața așa cum este ea. A te ruga primejdios înseamnă în cele din urmă a sărbători potențialul înalt al sufletului uman: dragoste, recunoștință, comuniune, altruism, devoțiune și adorație. Cei care se roagă primejdios cântă alături de poetul Goethe care a scris, "Eu laud ce este cu adevărat viu, ceea ce vrea să fie ars pană la moarte."

  În acest workshop vom explora și regăsi:

       • Inspirație pentru a aprofunda viața interioară prin rugăciune, observare de sine, meditație, ascultare interioară 
  și cum să îmbrățișăm viața așa cum este ea;
        • Timp pentru reflecție de sine în liniște;
        • Participarea în ambele forme de rugăciune active și pasive;
        • Împărtășirea companiei calde a unor oameni cu preocupări similare;

  În seminarul 'Roagă-te primejdios' de sâmbătă 9 Iunie vom prezenta și cartea 'Roagă-te Periculos', tradusă și în germană, olandeză și franceză. Este o carte cu un subiect și o viziune foarte potrivită timpurilor noastre intense în care trăim, unde rugăciunea poate aduce hrană sufletului nostru spiritual înfometat de comuniunea cu esența universului. 

  Cartea prezintă experiența de peste 50 de ani a Reginei în rugăciune, însă tot ea recunoaște că este încă la începuturi, “un mistic în scutece”. Cartea este bogată în povestiri, introspecții, prezintă rugăciunea mistică prin ochii diverselor tradiții spirituale – creștine, budhiste, hinduse și a diverșilor sfinți și înțelepți precum Maica Teresa, Rumi, Gurdjieff, Thomas Merton, Thomas Keating. Dintre capitolele interesante  regăsim: 'Ce nu este rugăciunea, Metode de rugăciune, Corpul în timpul rugăciunii, Rugăciunea este Relaxare, A cânta numele lui Dumnezeu, Scrierea Rugăciunilor, Rugăciunea în Metrou'.
   
  “Să te rogi înseamna să cultivi o relație de dragoste cu dragostea însăși, cea mai mareață putere a creației.“ Regina Sara Ryan
   
  Un fragment din această carte, din capitolul 'Rugăciunea în metrou' puteți citi aici:
   
  David Steindl-Rast, călugărul benedictin catolic, scriitor, prieten cu Regina, care a vizitat și România anul trecut, spune despre cartea ei 'Roagă-te Periculos' :
  “Este o carte curajoasă pentru oameni curajoși. Dar este chiar și mai mult decât atât, ea oferă celor dintre noi, care suntem mai puțin curajoși în viața noastră interioară de rugăciune, dar pe care nutrim să o trăim, încurajare, ghidare și sfaturi înțelepte. Aceasta este cartea despre rugăciune pe care mulți dintre voi poate ați așteptat-o.“

  A ne ruga periculos înseamnă să ne expunem de bunăvoie la înlăturarea iluziilor noastre și la dezmembrarea rosturilor vieții noastre mult prea galante și controlate. Înseamnă să ne aruncăm deliberat în arenă. Înseamnă să punem deoparte amorțeala minții astfel încât foamea noastră de adevăr să poată crește. Înseamnă să renunțăm la liniștea minții noastre deoarece liniștea pe care am atins-o, a fost una falsă. Înseamnă să ne deschidem către haos astfel încât haosul să fie răscumpărat sau binecuvântat.

  Aici te poți înregistra la acest workshop.

  Înapoi la agendă ↑

  ~ ~ ~ ~ ~
   

  Invitație către Aici și Acumîn 10 Iunie
  Un workshop despre posibilitatea zilnică de a îmbrățișa o practică spirituală autentică


  Cum ar fi dacă am alege (și nu pentru că a fost dovedit într-un fel sau altul) să găsim pur și simplu grația lui Dumnezeu în fiecare situație de viață? Cum ar fi dacă am căuta harul și grația în fiecare persoană pe care o întâlnim, în orice împrejurare ce ni se ivește în cale? Cum ar fi dacă fiecare pauză din preocupările cotidiene devine o invitație spre a păși în sanctuarul propriului templu interior? Cum ar fi dacă putem percepe totul ca sfânt, până la o simplă respirație?

  Din experiență, am constatat că viața mea înflorește atunci când fac aceste alegeri de a mă dedica sacralizării momentului prezent și invers, simt că pierd din putere sau mă simt secătuită, atunci cand permit ca reacțiile emoționale, o doctrină sau un sistem de convingeri referitoare la o persoană sau o situație, să-mi determine punctul de vedere. În fapt, pentru a practica sacralizarea momentului prezent, trebuie să spunem un mare DA vieții. În acest moment, spun da și mă îndrept spre Dragoste. În acest moment, iarăși spun da și privesc din nou spre dragoste. Sună oare ușor? Ei bine, ce spui despre acest moment? Alege!

  "Sacralizarea momentului prezent" - Regina Sara Ryan

  În acest workshop vom explora și regăsi :

        • să ne mutăm atenția de la "acolo și apoi" la "aici și acum";
        • cum să identificăm ce ne consumă atenția;
        • să ne reamintim ceea ce corpul știe deja;
        • cum să practicăm observarea de sine în viața de zi cu zi;
        • să reînvigorăm practica în viață noastră, clipă de clipă;
        • să savurăm compania oamenilor care împărtășesc aceeași dedicație;

  Minunea Ființei pătrunde Realitatea, oferindu-ne astfel o continuă 
  invitație de a participa în ea. Totuși noi ratăm des invitația divină disponibilă aici și acum, în fiecare moment. Această zi ne oferă o oportunitate să acordăm atenție, să ne reamintim și să spunem din nou "Da".

  Aici te poți înregistra la acest workshop.


  Înapoi la agendă ↑

 • Minunea Ființei pătrunde Realitatea, oferindu-ne astfel o continuă invitație de a participa în ea. Totuși noi ratăm des invitația divină disponibilă aici și acum, în fiecare moment. Această Invitație către Aici și Acum ne oferă o oportunitate să acordăm atenție, să ne reamintim și să spunem din nou "Da". Împreună cu Regina vom explora și savura natura practicii spirituale veritabile ca mijloc de a transforma apatia, negativitatea, critica și nemulțumirile din viață în combustibil pentru călătoria "acasă", păstrând o relație autentică cu toate lucrurile.

  Când și cât costa?

  Unde?  Înregistrare


  10 iunie 2012 - 10 iunie 2012

  Înregistrare la seminarul  "Invitație către Aici și Acum".

  Costul seminarului: 280 Ron

  Program*: Duminică 10 iunie : 9:00 - 18:30
  *Vineri seara începând cu ora 18:30 va fi o scurtă introducere și prezentare a ambelor seminarii de weekend.

   Pe parcursul seminarului vor exista pauze scurte de cafea în care vom oferi și ceai, prăjiturele, fructe. Pauza de prânz va fi aproximativ în intervalul 13:00 - 14:30.

  Seminarul este deschis participării internaționale, ținut în limba engleză și tradus în limba română. Sunt bineveniți participanți vorbitori de română sau engleză. Comunicarea se poate desfășura în ambele limbi. Persoanele care vin din străinătate pot fi sprijiniți de organizatori în planificarea călătoriei lor (transport, cazare, informații).

  Unele activități din seminar vor avea nevoie de un caiet de notițe și pix. Dacă aveți o agendă sau un caiet de lucru preferat vă recomandăm să-l aveți cu voi la seminar.

  Participanții care vor sa vina la ambele seminarii desfășurate de Regina Ryan vor avea discount de 10% la ambele seminarii.
  Participanții care achită un avans mimim 150 Ron până la data de 10 mai beneficează de încă un discount de 10%.

  Good Company acordă 3 burse de participare cu 50% reducere la acest seminar. Bursierul va ajuta pe parcusul seminarului la organizare. 
  Daca doriți să beneficiați de această reducere vă rugăm să trimiteți un e-mail de solicitare la adresa organizatorului.

  Mai jos te poți înregistra online. Vei primi prin e-mail mai multe detalii despre participare.

  Organizator : Grigorela Dimitriu / 0785 391 231 ;
  Prin acest formular o poți contacta pe Grigorela pentru detalii. Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. 

  Unde?


  Centrul Seeds for Happiness
  Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, Bucuresti
  Zona Parc Carol - Autogara Filaret

  Mijloace de transport in comun:
      - Tramvaiul 7, pe ruta Piata Unirii - Progresu
     -  Autobuz 232, pe ruta Piata Unirii - Piata Sudului - Bd. Alex Obregia

   

  Înregistrare


  < Eveniment încheiat >

Trimite un mesaj organizatorului:


Recomandă unui prieten:


×