0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Invitaţie către Aici și Acum

 • Viaţa cotidiană şi practica spirituală cu Regina Ryan 2012

  Regina Sara Ryan se va afla în România în perioada 31 mai - 11 iunie 2012 pentru un pelerinaj la o mănăstire din Dobrogea şi apoi în București pentru o serie de evenimente prezentate mai jos. Regina ne vizitează de câţiva ani şi este un prieten spiritual de la care putem învăţa  şi cu care putem împărtăşi cele mai adânci intenții și viziuni spirituale ale vieții noastre. În această perioadă Regina este disponibilă pentru întâlniri și discuții, contactați organizatorul pentru detalii.


                                   Agenda evenimentelor cu Regina Sara Ryan:
                                                (click pe titlu pentru a citi detaliile evenimentelor)

  1-3 Iunie: Pelerinaj la o mănăstire din Dobrogea cu un grup de femei, într-un 'retreat'  cu tema "Puterea și înțelepciunea femeilor aflate pe o cale spirituală".
  4 Iunie, orele 19.00 - 21.00:  Întâlnirea Good Company de la Seeds for Happiness. Tema serii va fi "Prietenii spirituali - un izvor de învăţătură, inspiraţie şi comuniune"
  7 Iunie, orele 19.00 - 21.30: Seară de film şi dialog cu Regina la centrul Seeds for Happiness. Vom prezenta și comenta filmul Darshan.
  8 Iunie, orele 19.00 - 21.00: Despre rugăciune, sacru, atenție și momentul prezent cu Regina, prezentarea seminariilor susținute de Regina în weekendul următor 
  9 Iunie - Workshop-ul "Roagă-te primejdios" despre rugăciunea care transformă
  10 Iunie - Workshop-ul "Invitaţie către Aici şi Acum", despre posibilitatea zilnică de a îmbrățișa o practică autentică


  Detalii despre aceste evenimente găsiți mai jos.
   

  ~ ~ ~ ~ ~


  Pelerinaj în Dobrogea cu Regina Sara Ryan, în 1-3 Iunie.

  În perioada 1-3 Iunie, Regina va merge cu un grup de femei la o mănăstire din Dobrogea. Astfel ea va continua seria de pelerinaje la mănăstiri româneşti aşa cum a făcut în toate călătoriile ei trecute din România, poposind în 2009 la câteva mănăstiri din Moldova şi în 2010 la mănăstirea Hurezi și alte mănăstiri din Oltenia

  Tema pelerinajului și 'retreat-ului' din acest an este "Înţelepciunea şi puterea femeilor aflate pe o cale spirituală". În aceste zile, într-o ambianță intimă, relaxată dar intensă vom lucra împreună cu Regina, vom merge în profunzimea dorințelor inimii noastre folosind apropierea dată de viața din mănăstire ca sursă de energie pentru transformarea noastră interioară.

  Traseul spiritual al Reginei a început în anii de tinerețe când a fost călugăriță catolică continuând cu explorarea altor tradiții spirituale. Dragostea sa față de ritualurile și rugăciunile creștine sunt adânc înrădăcinate în inima sa. Descoperirea vieții spirituale intense și active din mănăstirile românești și întâlnirea cu sihaștri monahi din Moldova au impresionat-o și i-au oferit Reginei o nouă inspirație în munca sa de scriitoare. După vizita sa din 2009, Regina a publicat cartea “Igniting the Inner Life”, în care vorbeşte despre ce înseamnă să ai curajul de a porni în pelerinaj către tine însuţi şi cum poţi să te deschizi cu adevărat către iubire, cunoaştere, autoapreciere şi iertare. 

  Pentru detalii despre pelerinaj și înscriere, vă rugăm să trimite-ţi un mail organizatorului prin formularul de la sfârșitul articolului.

  Înapoi la agendă ↑

  ~ ~ ~ ~ ~
   

  Întâlnirea Good Company, în 4 Iunieorele 19.00 - 21.00
  O discuție cu Regina despre: "Prietenii spirituali - un izvor de învăţătură, inspiraţie şi comuniune"

  Periodic, într-o seară de Luni, Good Company organizează la centrul Seeds for Happiness întâlniri și discuții deschise pe diverse teme și practici spirituale. La unele din aceste întâlniri avem invitați care ne pot vorbi din experiența lor despre învățături și practici spirituale. Regina va fi invitata grupului nostru din această seară și vom discuta despre "Prietenia Spirituală", cum o astfel de relație poate fi o sursă de bogăție de învățătură, inspirație și comuniune în viaţa noastră.

  Este o mare binecuvântare să știm că avem prieteni spirituali cu multă experiență și practică spirituală, care sunt interesați de viața noastră interioară și care sunt dispuși să ne asculte și să ne îndrume în călătoria noastră interioară. Valoarea ultimă a oricărei prietenii spirituale este angajamentul împartășit pentru un parteneriat în numele trezirii spirituale. Buddha a subliniat importanța prieteniei spirituale. Se spune că Ananda, unul din principalii săi discipoli, a spus: "Această prietenie și camaraderie spirituală, această apropiere spirituală a noastră este mai mult decât jumătate din viața spirituală". Buddha se spune că a răspuns: "Nu vorbi așa Ananda, Nu este jumătatea, este chiar întreaga viață spirituală"
   
   ~ ~ ~ ~ ~


  Seară de film şi dialog cu Regina, în 7 Iunie, orele 19.00 - 21.30

  Vom viziona filmul “Darshan” urmat de o sesiune de discuții, întrebări și răspunsuri.  Filmul este subtitrat în limba română, este produs de Alize Diffusion în anul 2007 şi filmat în anul 1997, India. 
   
  Acest film prezintă un fragment din relația dintre Lee Lozowick, un maestru spiritual extraordinar născut în America și maestrul său spiritual Yogi Ramsuratkumar (1918-2001), un sfânt cerșetor deseori numit "copilul lui Dumnezeu din Tiruvannamalai". Yogi Ramsuratkumar este recunoscut ca unul din cei mai mari înțelepți ai Indiei contemporane. Acest documentar, filmat în sudul Indiei arată diverse fațete ale călătoriei Dl. Lee la ashramul maestrului său pe care l-a vizitat regulat timp de mai mult de 20 de ani și pune accentul asupra rolului său ca discipol. "Sfântul cerșetor" l-a numit pe Dl. Lee "un sfânt Indian" iar relația dintre ei descrisă în acest film ne oferă o ocazie excepțională să înțelegem mai bine esența relației maestru-discipol, în special așa cum această relație este trăită în cultura Hindusă. Yogi Ramsuratkumar este cert unul dintre giganţii spiritualităţii hinduse. În 1959, a ajuns la Tiruvannamalai. Asemeni filozofului grec Diogene care locuia într-un butoi, Yogi Ramsuratkumar a locuit pe străzile oraşului, sub un copac, în templu sau în peşterile muntelui vecin.
   
  Regina Sara Ryan a călătorit de multe ori în India cu maestrul ei spiritual Lee Lozowick și pe parcursul acestor călătorii ei l-au vizitat pe Yogi Ramsuratkumar. În 2003 Regina publică cartea "Only God, a biography of Yogi Ramsuratkumar".
   
   
  ~ ~ ~ ~ ~
   

  Despre rugăciune, sacru, atenție și momentul prezent, în 8 Iunie, orele 19.00 - 21.00

  În această seară Regina va vorbi despre cele 2 seminarii atelier pe care le va susține în următoarele 2 zile: "Roagă-te primejdios" și "Invitaţie către Aici şi Acum".
  Cum ar fi să punem deoparte amorțeala minţii astfel încât foamea noastră de adevăr să poată creşte? Cum ar fi să renunţăm la liniştea minţii noastre dacă liniştea pe care am atins-o, a fost una falsă? Cum ar fi să ne deschidem și către haos astfel încât haosul să fie răscumpărat sau binecuvântat?

  Aici te poți înregistra la seara de introducere.

  ~ ~ ~ ~ ~

  Roagă-te primejdiosîn 9 Iunie
  Un workshop despre rugăciunea care transformă

  "Rugăciunea e periculoasă, pentru că ea deznoadă totul."

  În marile religii ale lumii, misticii şi marii iubitori de Dumnezeu s-au "rugat periculos" dintotdeaua. Ei au ales să îmbrăţişeze și întunericul, să iubească, să trăiască în recunoştinţă, să-i pună pe ceilalţi pe primul loc şi să spună "Da" - din nou şi din nou - împotriva tuturor problemelor. Cu o astfel de energie şi cu o profundă intenţie, ei au atins claritatea minții, asistând astfel la topirea sinelui fals și la renașterea lor într-un mod radical și nou.

  Abordările sentimentale şi copilăreşti ale rugăciunii şi spiritualității (o tendinţă comună în aceaste vremuri), s-ar putea să te facă să te simţi bine chiar şi pentru o perioadă lungă de timp. Însă ele vor întârzia în cele din urmă practicantul serios în căutarea sa spre realizare de sine şi viață adevărată.

  Roagă-te primejdios este o invitaţie pentru a extinde posibilităţile de rugăciune în viaţa noastră, o invitație de a înălța dorinţa noastră de confort personal, de securitate, de satisfacţie şi prosperitate către o dorință și un angajament puternic în sprijinul vieții, un angajament de a servi şi a accepta viaţa aşa cum este ea. A te ruga primejdios înseamnă în cele din urmă a sărbători potenţialul înalt al sufletului uman: dragoste, recunoştinţă, comuniune, altruism, devoţiune şi adoraţie. Cei care se roagă primejdios cântă alături de poetul Goethe care a scris, "Eu laud ce este cu adevărat viu, ceea ce vrea să fie ars pană la moarte."

  În acest workshop vom explora și regăsi:

       • Inspiraţie pentru a aprofunda viaţa interioară prin rugăciune, observare de sine, meditaţie, ascultare interioară 
  şi cum să îmbrăţișăm viața aşa cum este ea;
        • Timp pentru reflecţie de sine în linişte;
        • Participarea în ambele forme de rugăciune active și pasive;
        • Împărtășirea companiei calde a unor oameni cu preocupări similare;

  În seminarul 'Roagă-te primejdios' de sâmbătă 9 Iunie vom prezenta şi cartea 'Roagă-te Periculos', tradusă şi în germană, olandeză şi franceză. Este o carte cu un subiect şi o viziune foarte potrivită timpurilor noastre intense în care trăim, unde rugăciunea poate aduce hrană sufletului nostru spiritual înfometat de comuniunea cu esenţa universului. 

  Cartea prezintă experienţa de peste 50 de ani a Reginei în rugăciune, însă tot ea recunoaște că este încă la începuturi, “un mistic în scutece”. Cartea este bogată în povestiri, introspecţii, prezintă rugăciunea mistică prin ochii diverselor tradiţii spirituale – creştine, budhiste, hinduse şi a diverşilor sfinţi şi înţelepţi precum Maica Teresa, Rumi, Gurdjieff, Thomas Merton, Thomas Keating. Dintre capitolele interesante  regăsim: 'Ce nu este rugăciunea, Metode de rugăciune, Corpul în timpul rugăciunii, Rugăciunea este Relaxare, A cânta numele lui Dumnezeu, Scrierea Rugăciunilor, Rugăciunea în Metrou'.
   
  “Să te rogi înseamna să cultivi o relaţie de dragoste cu dragostea însăşi, cea mai mareaţă putere a creaţiei.“ Regina Sara Ryan
   
  Un fragment din această carte, din capitolul 'Rugăciunea în metrou' puteţi citi aici:
   
  David Steindl-Rast, călugărul benedictin catolic, scriitor, prieten cu Regina, care a vizitat şi România anul trecut, spune despre cartea ei 'Roagă-te Periculos' :
  “Este o carte curajoasă pentru oameni curajoși. Dar este chiar şi mai mult decât atât, ea oferă celor dintre noi, care suntem mai puţin curajoși în viaţa noastră interioară de rugăciune, dar pe care nutrim să o trăim, încurajare, ghidare şi sfaturi înţelepte. Aceasta este cartea despre rugăciune pe care mulţi dintre voi poate aţi aşteptat-o.“

  A ne ruga periculos înseamnă să ne expunem de bunăvoie la înlăturarea iluziilor noastre şi la dezmembrarea rosturilor vieții noastre mult prea galante şi controlate. Înseamnă să ne aruncăm deliberat în arenă. Înseamnă să punem deoparte amorțeala minţii astfel încât foamea noastră de adevăr să poată creşte. Înseamnă să renunţăm la liniştea minţii noastre deoarece liniştea pe care am atins-o, a fost una falsă. Înseamnă să ne deschidem către haos astfel încât haosul să fie răscumpărat sau binecuvântat.

  Aici te poți înregistra la acest workshop.

  Înapoi la agendă ↑

  ~ ~ ~ ~ ~
   

  Invitaţie către Aici şi Acumîn 10 Iunie
  Un workshop despre posibilitatea zilnică de a îmbrățișa o practică spirituală autentică


  Cum ar fi dacă am alege (și nu pentru că a fost dovedit într-un fel sau altul) să găsim pur şi simplu graţia lui Dumnezeu în fiecare situaţie de viaţă? Cum ar fi dacă am căuta harul şi graţia în fiecare persoană pe care o întâlnim, în orice împrejurare ce ni se ivește în cale? Cum ar fi dacă fiecare pauză din preocupările cotidiene devine o invitaţie spre a păşi în sanctuarul propriului templu interior? Cum ar fi dacă putem percepe totul ca sfânt, până la o simplă respiraţie?

  Din experienţă, am constatat că viaţa mea înfloreşte atunci când fac aceste alegeri de a mă dedica sacralizării momentului prezent și invers, simt că pierd din putere sau mă simt secătuită, atunci cand permit ca reacţiile emoţionale, o doctrină sau un sistem de convingeri referitoare la o persoană sau o situaţie, să-mi determine punctul de vedere. În fapt, pentru a practica sacralizarea momentului prezent, trebuie să spunem un mare DA vieţii. În acest moment, spun da şi mă îndrept spre Dragoste. În acest moment, iarăși spun da şi privesc din nou spre dragoste. Sună oare uşor? Ei bine, ce spui despre acest moment? Alege!

  "Sacralizarea momentului prezent" - Regina Sara Ryan

  În acest workshop vom explora și regăsi :

        • să ne mutăm atenţia de la "acolo şi apoi" la "aici şi acum";
        • cum să identificăm ce ne consumă atenţia;
        • să ne reamintim ceea ce corpul ştie deja;
        • cum să practicăm observarea de sine în viaţa de zi cu zi;
        • să reînvigorăm practica în viaţă noastră, clipă de clipă;
        • să savurăm compania oamenilor care împărtăşesc aceeaşi dedicație;

  Minunea Ființei pătrunde Realitatea, oferindu-ne astfel o continuă 
  invitaţie de a participa în ea. Totuşi noi ratăm des invitația divină disponibilă aici şi acum, în fiecare moment. Această zi ne oferă o oportunitate să acordăm atenţie, să ne reamintim şi să spunem din nou "Da".

  Aici te poţi înregistra la acest workshop.


  Înapoi la agendă ↑

 • Minunea Ființei pătrunde Realitatea, oferindu-ne astfel o continuă invitaţie de a participa în ea. Totuşi noi ratăm des invitația divină disponibilă aici şi acum, în fiecare moment. Această Invitație către Aici și Acum ne oferă o oportunitate să acordăm atenţie, să ne reamintim şi să spunem din nou "Da". Împreună cu Regina vom explora şi savura natura practicii spirituale veritabile ca mijloc de a transforma apatia, negativitatea, critica şi nemulţumirile din viaţă în combustibil pentru călătoria "acasă", păstrând o relaţie autentică cu toate lucrurile.

  Când și cât costa?

  Unde?  Înregistrare


  10 iunie 2012 - 10 iunie 2012

  Înregistrare la seminarul  "Invitație către Aici și Acum".

  Costul seminarului: 280 Ron

  Program*: Duminică 10 iunie : 9:00 - 18:30
  *Vineri seara începând cu ora 18:30 va fi o scurtă introducere şi prezentare a ambelor seminarii de weekend.

   Pe parcursul seminarului vor exista pauze scurte de cafea în care vom oferi și ceai, prăjiturele, fructe. Pauza de prânz va fi aproximativ în intervalul 13:00 - 14:30.

  Seminarul este deschis participării internaţionale, ţinut în limba engleză şi tradus în limba română. Sunt bineveniţi participanţi vorbitori de română sau engleză. Comunicarea se poate desfăşura în ambele limbi. Persoanele care vin din străinătate pot fi sprijiniţi de organizatori în planificarea călătoriei lor (transport, cazare, informaţii).

  Unele activităţi din seminar vor avea nevoie de un caiet de notiţe şi pix. Dacă aveţi o agendă sau un caiet de lucru preferat vă recomandăm să-l aveţi cu voi la seminar.

  Participanţii care vor sa vina la ambele seminarii desfăşurate de Regina Ryan vor avea discount de 10% la ambele seminarii.
  Participanții care achită un avans mimim 150 Ron până la data de 10 mai beneficează de încă un discount de 10%.

  Good Company acordă 3 burse de participare cu 50% reducere la acest seminar. Bursierul va ajuta pe parcusul seminarului la organizare. 
  Daca doriți să beneficiați de această reducere vă rugăm să trimiteţi un e-mail de solicitare la adresa organizatorului.

  Mai jos te poți înregistra online. Vei primi prin e-mail mai multe detalii despre participare.

  Organizator : Grigorela Dimitriu / 0785 391 231 ;
  Prin acest formular o poţi contacta pe Grigorela pentru detalii. Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. 

  Unde?


  Centrul Seeds for Happiness
  Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, Bucuresti
  Zona Parc Carol - Autogara Filaret

  Mijloace de transport in comun:
      - Tramvaiul 7, pe ruta Piata Unirii - Progresu
     -  Autobuz 232, pe ruta Piata Unirii - Piata Sudului - Bd. Alex Obregia

   

  Înregistrare


  < Eveniment încheiat >

Trimite un mesaj organizatorului:


Recomandă unui prieten:


×