0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Zen Internaţional cu 3 invitaţi remarcabili din Franţa

 • Zen cu 3 invitaţi remarcabili din Franţa   

  Good Company împreuna cu Seeds for Happiness vă invită in weekendul 5-7 Octombrie la un eveniment inedit si exclusiv in Romania despre Zen  cu 3 invitaţi remarcabili din Franţa din linia Maestrului Taisen Deshimaru, discipoli ai Maestrului Phillipe Coupe.


  În România, în această primă întâlnire, vor veni 3 dintre discipolii lui Philippe Coupey, persoane cu experienţă şi vârste diferite care ne vor oferi o imagine completă din unghiuri diferite ale acestei munci spirituale simple şi clare.

  Weekend-ul de zen se va desfăşura sub îndrumarea lui Jonas Endres, Florence Avenel şi Christian Espiau - discipoli ai Maestrului Philippe Coupey (în linia Maestrului Taisen Deshimaru) - şi vom dedica timp practicii zazen, care va cuprinde reprize clasice de sesshin, inclusiv instruire cu privire la postura pentru practică.

  " Prin zazen nu cauţi să ajungi la un nivel special de conştiinţă, ci dimpotrivă, să regăseşti condiţiile normale, originale ale corpului şi spiritului, natura de Buddha. "
             - Maestrul Taisen Deshimaru

  Maestrul Phillipe Coupey (in foto stanga alaturi de Lee Lozowick) este unul dintre principalii profesori de Zen Soto din Europa, tradiţie în care transmisia se face direct de la maestru la discipol. Este un domn înalt, plin de viaţă, cu ochi ghiduşi şi sclipitori şi cu o prezenţa puternică. Este născut în New York, a urmat facultatea de Litere dupa care l-a întalnit pe Maestrul Deshimaru în 1972 devenind unul dintre discipolii săi apropiaţi, editând pentru el diverse cărţi şi fiind apoi el însuşi scriitor de cărţi zen şi romane cu tentă biografică.

  Este profesor asociat la AZI ( Asociatţa Internaţională de Zen) şi conduce 30 de dojo-uri în Franţa, Germania, Elveţia, şi Marea Britanie împreună cu discipolii săi. Este vicepreşedintele Dojo-ului Zen Paris ( www.dojozenparis.com ) fondat de Maestrul Deshimaru în 1974, renumit centru de practică, sediul Asociaţiei Internaţionale de Zen, unde există şi o bibliotecă, o sală de cusut kesa, o sală de activităţi - caligrafie, shiatsu, hatha-yoga, şi un magazin cu lucruri tradiţional folosite în practica zen.
   

  " Educaţia este esenţială. Dar trebuie să fie o educaţie care atinge mintea adevărată. Acesta este zazen: educare, nu prin lobul frontal al intelectului ci prin partea centrală a creierului, hipotalamusul, punctul de întâlnire dintre minte şi corp. Aceasta înseamnă să nu depinzi de cuvinte. Aceasta este acţiunea dinaintea acţiunii. Aceasta înseamnă sa nu dai atenţie nimicurilor. Este dreapta ca o linie. Este curajul despre care vorbeşte Kodo Sawaki,. Omul fără calităţi. Marele Om.
  Aceasta educaţie nu ne va face mai eficienti într-un domeniu sau altul. Nu este o educaţie care să ne aducă diplome. Este o educaţie care constă în dezvoltarea completă a caracterului uman, al minţii."

  - Philippe Coupey


  Vă oferim posibilitatea de a avea această experienţă de viaţă, într-un cadru eliberat de dogme şi formalizări, condus de 3 oameni dedicaţi şi pasionaţi. Nu este necesară o practică preliminară.

  Vă invităm cu mare drag şi voioşie să experimentaţi beneficiile practicii meditative prin care puteţi atinge o minte calmă, adunată, liniştită... o minte radiantă şi fericită.

  Despre invitaţi:
   

  Jonas Endres s-a născut în 1978, este un călugar ordinat Zen în linia de Taisen Deshimaru. El a început să practice zazen în anul 2000 în dojo-ul din Hamburg (Germania), unde s-a întâlnit cu călugărul Philippe Coupey în timpul unui sesshin. Mai târziu a practicat caţiva ani în dojo-ul din Frankfurt până în 2005, când s-a mutat la Paris pentru a-l urma pe  Maestrul Coupey.


  Jonas Endres este angajat în prezent de o editură din Paris. El este şi secretarul lui Philippe Coupey şi lucrează la “Sangha Sans Demeure”,  precum şi pentru  grupul  “Seine Zen” cu sediul la Paris.


  Christian Espiau este călugăr Zen şi conduce dojo-ul din Rouen. El a pornit pe calea Zen în anul 1973 când s-a întalnit cu Maestrul Deshimaru Taisen, cel care a transmis în Europa practica Soto Zen în stilul reformat de Maestrul Kodo Sawaki.


  Maestrul Deshimaru a fost hirotonit călugăr în 1982. Dupa moartea Maestrului Deshimaru, Christian Espiau a continuat să răspândescă învăţătura sa prima dată în dojo-ul din Lyon şi apoi în dojo-ul pe care îl în fiinţeaza la Bernay, în Normandia. El a condus dojo-ul Rouen din 1986 şi este un discipol apropiat al Maestru Philippe Coupey a cărui învăţătură o urmează în cadrul Demeure Sangha Sans.
   
   
   

  Florence Avenel, este călugăriţă Zen din 2001, a fost hirotonită de către Philippe Reiryu Coupey în linia Maestrului Taisen Deshimaru.
  Florence Avenel are 50 de ani şi este mama a patru copii. Cu 20 ani în urmă ea a descoperit în practica Zen un răspuns la întrebarea ei permanentă despre suferinţă: un mod care i-a dezvăluit esenţialul  prin intermediul corpului.


  Numele ei de călugăriţă este Bodhisattva ShinKi, "energia inimii"; se referă la sursa de motivaţie în viaţa ei de zi cu zi ei, ca de exemplu, în relaţiile cu pacienții de psihiatrie sau cei afla
  ţi pe moarte, pe care ea îi întâlneşte în munca ei ca asistentă medicală.


  Linia practicii Zen:
   

  Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esenţa profundă a Zenului. El este primul misionar trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorităţi Zen ale ţării sale. Misiunea sa a fost de asemenea patronată şi de alte şcoli de buddhism. A fost un mare prieten al lui Swami Sivananda, cel care a pus bazele departamentului pentru religii de la Forest University din India.

  Mai înainte de a se consacra unei vieţi monastice, Maestrul Taisen Deshimaru a fost directorul Institutului de Studii Orientale pentru Japonia, India şi China, şi a făcut nenumărate călătorii în aceste ultime două ţări. El cunoştea în profunzime filozofia orientală, studiind de asemenea şi filozofiile occidentale. La intrarea în Amfiteatrul Universităţii din Komazawa se află o statuie de lemn, în mărime naturală, reprezentând un călugăr aşezat în postura de zazen. Taisen Deshimaru este cel care a servit drept model sculptorului, care a lucrat ţinând cont de indicaţiile şi exemplul dat de Maestru.

  Maestrul a sosit la Paris în 1967 după ce a traversat cu trenul, venind din Japonia, Siberia, Rusia şi Polonia. Purta o singură robă, cea a Maestrului său. Înainte de sosirea sa, şcoala buddhistă a Zenului Soto şi tehnica acesteia erau practic necunoscute în Franţa. Jean Herbert editase deja o carte despre buddhismul japonez, în care dăduse şi nişte extrase din scrierea Shobogenzo Zuimonki a Maestrului Dogen, marele maestru al Şcolii Soto Zen - carte tradusă de generalul Renondeau, însă această carte enunţă în primul rând regulile de conduită, oferind cititorului prea puţine noţiuni în legatură cu tehnica zazenului. După ce a ajuns la Paris, Maestrul Deshimaru a început să ţină conferinţe în care arată postura de zazen. Nu era vorba, aşa cum des se întamplă în Occident, de un simplu discurs, doar de cuvinte, ci de o tehnică, în sensul grecesc al termenului, de "o artă" - şi anume despre arta de a medita. Mai multe detalii despre Maestrul Taisen Deshimaru aici.

   

  Afis eveniment :


  Sunteti asteptati cu drag!

 • Good Company împreuna cu Seeds for Happiness vă invită in weekendul 5-7 Octombrie la un eveniment inedit si exclusiv in Romania despre Zen  cu 3 invitaţi remarcabili din Franţa din linia Maestrului Taisen Deshimaru, discipoli ai Maestrului Phillipe Coupe.
   

  Când și cât costa?

  Înregistrare


  05 octombrie 2012 - 07 octombrie 2012

  Vineri 5 octombrie, ora 19:00-21:00

  În această seară va fi prezentat programul zilelor de sâmbătă şi duminică, va fi citit de către Christian  Espiau un pasaj din cartea sus amintită, va fi făcută o iniţiere în zazen de către Jonas Endres, apoi la final, va fi sesiunea de întrebări şi răspunsuri.

  Sâmbătă 6 octombrie 08:00 - 20:00 
  Programul zilei include:

  - de la ora 8.00 - o scurtă iniţiere în Zazen pentru cei care nu au participat la prezentarea de vineri seară
  - 8.30 - 9.30 Zazen
  - pauză de ceai, apă şi fructe
  - 10. 30 - 11.30 Zazen
  - pauză de ceai, apă şi fructe
  - 12.30 - 14.00 Zazen
  - 14.00 - 17.00 pauză de masă şi de relaxare
  - 17.00 - lectură din cartea Trezirea în viaţa zilnică - răspunsul la suferinţă. Lectura va fi făcută de Florence Avenel, asistentă medicală la psihiatrie, care lucrează îndeaproape cu persoanele aflate pe moarte.

  Până la sfârşitul programului, la ora 20, va avea loc o iniţiere în Zazen făcută de Jonas Endres şi la finalul serii, sesiunea de întrebări şi răspunsuri.

  Duminică 7 octombrie 08:00 - 12:00 

  În această zi, programul va fi următorul:
  - de la ora 8: o scurtă iniţiere în Zazen pentru cei care nu au fost vineri şi sâmbătă
  - 8.30 - 10.00 Zazen
  - pauza de apă, ceai şi fructe
  - 10.45 - 12.15 Zazen

  Contact :

  E-mail: info@seedsforhappiness.ro; Telefon: 021 337 4822; Mobil: 0760 907 466
  Pret:

  Vineri: acces gratuit
  Sâmbată şi duminică: donaţie sugerată 250 RON
  , pentru sprijinirea centrului în cheltuielile legate de aducerea acestor invitaţi străini.
   

  Unde?


  Centrul Seeds for Happiness
  Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, Bucuresti
  Zona Parc Carol - Autogara Filaret

  Mijloace de transport in comun:
      - Tramvaiul 7, pe ruta Piata Unirii - Progresu
     -  Autobuz 232, pe ruta Piata Unirii - Piata Sudului - Bd. Alex Obregia

   

  Înregistrare


  < Eveniment încheiat >

Recomandă unui prieten:


Comentarii


×