0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Weekend ZEN, sustinut de Guy taï shin RIVOALLAN si Blanche Ren Myo HEUGEL

Un eveniment deosebit, in prezenta a doi practicanti din Franta, pe linia Maestrului Taisen Deshimaru
 
 
 

 

 

Guy taï shin RIVOALLAN este practicant zen din 1985. Invatatura i-a fost transmisa pe linia maestrului Taisen Deshimaru prin Etienne Zeisler, Roland Rech si Philippe Coupey. A devenit calugar zen in 1990, practica la DOJO ZEN PARIS si este responsabil de un grup din Blanc-Mesnil. Lucreaza in domeniul social si ii place sa calatoreasca. A participat la scrierea cartii autobiografice a maestrului Taisen Deshimaru.

 

 

 

Blanche Ren Myo HEUGEL a inceput sa practice zen-ul in 1997, in timpul studentiei. A urmat invatatura predata de Luc Boussard, discipol al maestrului Taisen Deshimaru, devenind calugarita in 2004. Este papusar profesionist si practica Aikido. In prezent se ocupa de organizarea unui grup din Paris "D'Est en Ouest" si practica zen sub indrumarea lui Philippe Coupey, unul dintre principalii profesori de Zen Soto din Europa, tradiție în care transmisia se face direct de la maestru la discipol.

 

 

 

Linia practicii Zen:

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esența profundă a Zenului. El este primul misionar trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorități Zen ale țării sale. Misiunea sa a fost de asemenea patronată și de alte școli de buddhism. A fost un mare prieten al lui Swami Sivananda, cel care a pus bazele departamentului pentru religii de la Forest University din India.

 

Mai înainte de a se consacra unei vieți monastice, Maestrul Taisen Deshimaru a fost directorul Institutului de Studii Orientale pentru Japonia, India și China, și a făcut nenumărate călătorii în aceste ultime două țări. El cunoștea în profunzime filozofia orientală, studiind de asemenea și filozofiile occidentale. La intrarea în Amfiteatrul Universității din Komazawa se află o statuie de lemn, în mărime naturală, reprezentând un călugăr așezat în postura de zazen. Taisen Deshimaru este cel care a servit drept model sculptorului, care a lucrat ținând cont de indicațiile și exemplul dat de Maestru.

 

Maestrul a sosit la Paris în 1967 după ce a traversat cu trenul, venind din Japonia, Siberia, Rusia și Polonia. Purta o singură robă, cea a Maestrului său. Înainte de sosirea sa, școala buddhistă a Zenului Soto și tehnica acesteia erau practic necunoscute în Franța. Jean Herbert editase deja o carte despre buddhismul japonez, în care dăduse și niște extrase din scrierea Shobogenzo Zuimonki a Maestrului Dogen, marele maestru al Åžcolii Soto Zen - carte tradusă de generalul Renondeau, însă această carte enunță în primul rând regulile de conduită, oferind cititorului prea puține noțiuni în legatură cu tehnica zazenului. După ce a ajuns la Paris, Maestrul Deshimaru a început să țină conferințe în care arată postura de zazen. Nu era vorba, așa cum des se întamplă în Occident, de un simplu discurs, doar de cuvinte, ci de o tehnică, în sensul grecesc al termenului, de "o artă" - și anume despre arta de a medita. 

 

 

 

Cand?


25 aprilie 2014 - 27 aprilie 2014

PROGRAM

Vineri 25 aprilie, intre orele 19:00 – 21:30
Ce este ZEN? O prezentare succinta a practicii ZEN si a maestrului Taisen Deshimaru, care a introdus practica zen in Europa in anul 1967. Zazen – explicatii si practica in liniste. Sesiune de intrebari si raspunsuri.

 

Sambata 26 aprilie, intre orele 9:00 – 16:00
Dimineata:
9:00 - Sosirea
9:15 – Meditatie zazen
10:15 – Pauza de ceai
11:00 – Meditatie zazen
12:00 – 13:30 – Pauza de masa
Dupa-amiaza:
14:00 - 15:00 Prelegere
15:00 – 16:00 Meditatie zazen

 

Duminica 27 aprilie, intre orele 9:00 – 12:00
9:00 - Sosirea
9:15 - Meditatie zazen
10:15 – Pauza de ceai
11:00 – 12:00 – Meditatie zazen

 

Va asteptam la un weekend de zen autentic, invatatura, practica si intalnirea cu doi oameni remarcabili, care au facut din studiul si practica zen, un mod de viata.

 

Nu este necesara cunoasterea conceptelor zen sau practica preliminara. Va recomandam haine comode pentru weekend, sal sau bluza calduroasa.

Unde?


CENTRUL SEEDS FOR HAPPINESS

Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti
Telefon: 021 - 337 4822, Mobil: 0721 26 95 90; Email: info@seedsforhappiness.ro

Trimite e-mail organizatorului:


Recomandă unui prieten:


×